снимка pixabayНосенето на една и съща маска през целия ден в

...
снимка pixabayНосенето на една и съща маска през целия ден в
Коментари Харесай

Алерголог: Носенето на една маска за цял ден може да е опасно

снимка pixabay

Носенето на една и съща маска през целия ден в учебно заведение крие рискове от други инфекции. За това предизвести алергологът д-р Тихомир Мустаков пред БНР.

Той напомни, че учениците са заети в учебните заведения към осем, а от време на време и допълнително часове. Ако носят една и съща маска през целия ден, тя може да бъде инфектирана с други инфекции. Ако полепне Covid вирус, се губи протективната функционалност на маската, безапелационен е доктор Мустаков.

По думите му би трябвало много стриктно да се регламентира носенето на маска, по кое време и къде да се прибира маската, в случай че ще се носи неведнъж. Ако тя бъде сложена на чина, в случай че падне на пода или бъде разменена с маската на друго дете, резултатът ще бъде противоположен, съобщи алергологът.

Д-р Тихомир Мустаков препоръча децата да не се струпват на едно място по време на междучасията и по-често да излизат на въздух. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР